Het Discours x STUFF: Sleep Netjes

Het Discours & STUFF
OOST is naast een nachtclub ook een plek voor het publiek debat. Met ‘Het Discours’ benaderen we relevante onderwerpen op verschillende manieren. Hoe Discours avonden eruitzien is veranderlijk en afhankelijk van het onderwerp van de avond. Zo stelt Het Discours alles in het werk om het publiek aan te sporen tot reflecteren. Op zichzelf, en op de wereld.

Het Discours en Filosofie Studievereniging STUFF gaan een samenwerking aan. Samen organiseren we 4 events die op filosofische wijze kijken naar problemen van nu.

2: Sleep Netjes.

21 maart stemmen we voor of tegen een wet die verregaande gevolgen heeft voor onze privacy. Wij willen daarom weten hoe het gerechtvaardigd wordt om online gegevens van onschuldige burgers te winnen.

Maar niet alleen de overheid heeft het op onze gegevens gemunt. Hoe lang zal het duren voordat online-criminaliteit een groter probleem is dan de reguliere criminaliteit, en wat kunnen we hiertegen doen?

We leiden de avond in met 'Device Anonymous'. Dit visuele project door Minerva graduate Tobias van der Valk brengt op zeer opzienbarende wijze het privacyvraagstuk onder de aandacht. Een presentatie van laksheid die je gaat verbazen.

Dr. Stahl geeft een korte lezing over de filosofische problemen die kleven aan de Sleepwet. Dr.Stahl is assistent professor aan de Filosofie faculteit en (onder andere) gespecialiseerd in de politieke kijk op communicatieprivacy.

Voor we overgaan naar de discussie geeft filosofie student en STUFF commissielid Kevin van der Schoor zijn visie op het referendum en online veiligheid.

Kom dit prangende vraagstuk met ons ontleden. Zodat je 21 maart vol overtuiging kan stemmen.

Inloop: 20:00-20:30
Start: 20:30

Bijdrage
2 euro voor leden STUFF
3 euro voor niet leden
15.03.2018
Het Discours x STUFF: Sleep Netjes

KOM OOK OOST, OOSTERSTRAAT 13A GRONINGEN

Schrijf je in voor de OOST nieuwsbrief zodat we je op de hoogte kunnen houden van ons programma.